Contact: 0749-093-222
office@dermaceutica.ro

Prezentare echipa

Home - Despre noi - Echipa

Echipa Dermaceutica

Dr. Monica Darmanescu este  medic in cadrul Sectiei de Dermatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central Bucuresti, fiind implicata zilnic in managementul pacientilor adulti cu afectiuni dermatologice, atat medicale cat si chirurgicale.

Dr. Monica Darmanescu prezinta un interes deosebit in managementul cancerului de piele. In acest sens e de remarcat  preocuparea constanta inca din timpul pregatirii in specialitate in vederea dobandirii abordarilor  de ultima generatie la nivel international in domeniul dermatooncologiei (atat diagnosticare cat si tratament chirurgical - medicul dermatolog cu competente in dermatochirurgie fiind in masura de a stabili un diagnostic corect si o conduita terapeutica adecvata inclusiv chirurgicala).

Este de remarcat participarea la numeroase cursuri de pregatire in acest domeniu  si un stagiu de instruire  oferit de Deutschen Gesellschaft fur Dermatochirurgie (DDGC) in 2011  in cadrul Clinicii de Dermatologie si Dermatooncologie - Klinikum Darmstadt  din Germania – “academic teaching hospital”  pentru  Universitatile Frankfurt/Main si  Heidelberg-Mannheim, care au constituit sustinerea motivatiei de a implementa mai departe cunostintele dobandite.

Dr. Monica Darmanescu s-a aplecat cu interes si asupra dermatologiei pediatrice. Experienta acumulata ca medic dermatolog in Ambulatoriul Integrat  de Specialitate al Clinicii din cadrul Institutului de Ocrotire al Mamei si al Copilului (IOMC) “Alfred Rusescu”, cu implicarea in proiecte de cercetare in domeniul dermatitei atopice si al tratamentului hemangioamelor infantile, si colaborarea cu medici pediatri renumiti din cadrul clinicii, au condus la un nivel de expertiza apreciat in domeniul dermatologiei pediatrice.

Implicarea in grupul de lucru al managementului hemangioamelor infantile hemangio.ro, cat si in Reteaua Romana de Mastocitoza, alaturi de colegi renumiti din medicina romaneasca, reprezinta motivatia sustinerii unui act medical de calitate pentru pacienti.

Dermatita atopica, anomaliile vasculare, anomaliile de dezvoltare (asa zisele “semne din nastere”) ale pielii reprezinta afectiuni pentru care Dr. Monica Darmanescu prezinta un interes deosebit in cadrul dermatologiei pediatrice, colaborand cu alti colegi in specialitati complementare cum ar fi chirurgia plastica pediatrica, alergologie, nutritie, hematologie, etc.

Dermaceutica

Contact formular online