Contact: 0749-093-222
office@dermaceutica.ro

Dermatologie estetica

Home - Ce tratam? - Dermatologie estetica

Epilare Laser CoolGlide

Pentru femei si barbati cu orice tip de piele chiar si bronzata sau neagra. Acum, atât barbatii cât si femeile pot transforma parul nedorit de pe fata si corp într-o amintire – datorita Laserului NdYAG Cutera Xeo. Fara ceara dureroasa, electroliza sau lame de ras! Laserul Cutera Xeo ofera tehnologia secolului 21 pentru tratarea acestei probleme. Conceput pentru eliminarea permanenta a parului, Xeo poate trata eficient si sigur femei si barbati cu orice tip de piele si ten. Chiar si pacienti cu pielea bronzata.

Diferenta oferita de laserul Cutera Xeo CoolGlide
Cutera Xeo foloseste cea mai noua tehnologie pentru reducerea permanenta a pilozitatii, pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pacientii bronzati sau cu ten închis. Lungimea de unda mai mare a laserului asigura profunzimea necesara distrugerii tuturor radacinilor firelor de par. Sistemul eficient de racire a pielii care urmeaza a fi tratata asigura deplina siguranta în lucru (fara arsuri) si confortul pacientilor. Laserul Cutera Xeo reuseste în doar 6-8 sedinte reducerea definitiva a numarului firelor de par, urmate doar de unele sedinte de întretinere trimestriale sau semestriale.


Care sunt zonele care pot fi tratate cu CoolGlide?
Cutera poate îndeparta parul din toate zonele corpului, inclusiv de pe fata, picioare, brate, axila si spate. Poate trata si zonele sensibile precum pieptul, zona din jurul mameloanelor si zona inghinala, urechi, etc.


Ce simtiti la tratamentul cu CoolGlide?
Piesa de mâna CoolGlide raceste si calmeaza în timp ce aluneca pe piele. La emiterea pulsului de lumina unii pacienti simt o usoara senzatie de întepatura. Aceasta este mai accentuata daca zona este mai sensibila sau firele de par mai groase sau mai dese. De obicei nu este necesara anestezia locala sau administrarea de calmante; totusi, unii pacienti doresc aplicarea unui anestezic local la tratarea zonelor sensibile.


De câte tratamente este nevoie?
Tratamentele se efectueaza dupa evaluarea dumneavoastra de catre medicii nostri specializati în laserterapie. Majoritatea zonelor necesita 6-8 tratamente. Totusi, numarul tratamentelor cu laserul Cutera pentru efecte optime si de durata depind de mai multi factori - grosimea firului de par, zona tratata, ritmul de crestere a parului, vârsta, echilibrul hormonal, caractersticile individuale ale pielii. Firele de par nu cresc în acelasi ritm; parcurg trei etape distincte: crestere, stagnare si eliminare. Cutera actioneaza prin distrugerea mai ales a firelor de par aflate în faza de crestere (anagen) la momentul tratamentului. Deoarece firele de par ajung în faza de crestere în momente diferite, vor fi necesare mai multe tratamente pentru a distruge toti foliculii pilosi dintr-o anumita zona. De asemenea pielea activeaza noi fire de par mereu pe parcursul vietii. Adresati-va medicilor nostri specialisti pentru explicatii, evaluare si indicatii de tratament adaptat. Uneori consultul si controlul endocrinologic în clinica noastra este necesar pentru rezultate si mai bune (hirsutism).


Ce se întâmpla dupa tratament?
Imediat dupa tratamentul cu Cutera Xeo, zona tratata poate fi usor înrosita. La 3-10 zile dupa tratament veti observa ca parul pare sa creasca din nou. De fapt, majoritatea acestor fire de par nu cresc din nou, ci au fost distruse si eliminate ca rezultat al tratamentului. Înainte de fiecare tratament, cu 6-8 saptamâni înainte nu aveti voie sa va epilati cu ceara sau prin pensare, dar puteti sa va radeti sau aplica o crema epilatoare pentru ca efectul laser sa fie maxim.


Exista restrictii în activitate după tratament?
Dupa tratament va puteti relua imediat activitatea normala. Poate aparea o usoara înrosire a pielii. Se recomanda aplicarea cremelor de protectie solara (factor de protectie 50+) pe zonele tratate care vor fi expuse la soare. În plus, medicul poate recomanda utilizarea unor produse speciale pentru îngrijirea pielii sau a unei creme cu o formula speciala adaptata tipului dvs. de piele.


Care sunt posibilele efecte secundare?
Pacientii au manifestat putine efecte secundare, cele mai frecvente fiind o usoara înrosire si inflamare a pielii. Aceste efecte dureaza de obicei cel mult câteva ore si sunt atenuate folosind foliile calmante Natragel. Sistemul de racire eficient al aparatului reduce disconfortul si înlatura riscul de arsura din timpul tratamentului. Medicul dvs. va va oferi informatii complete despre avantajele si riscurile tratamentului.


Care este diferenta între laserul Cutera Xeo si alte metode de îndepartare a parului?
Rasul, ceara si cremele depilatorii sunt metode cu rezultate temporare care trebuie repetate frecvent. Ele nu distrug definitiv firul de par si radacina acestuia. Cutera ofera reducerea definitiva a firelor de par cu rezultate de durata.


Care este diferenta între Xeo si electroliza?
Electroliza este un proces greoi, invaziv si dureros care consta în introducerea unui ac si emiterea unui impuls electric în fiecare folicul în parte. Electroliza necesita de cele mai multe ori ani de tratament la intervale regulate. Sistemul Xeo emite energie luminoasa catre sute de foliculi simultan, si astfel trateaza eficient în doar câteva secunde o întreaga zona care ar necesita mai mult de o ora de electroliza si dureri insuportabile. De aceea nu se mai recomanda.


De ce Cutera si nu alte sisteme laser pentru îndepartarea parului?
Lungimea de unda mai mare utilizata de Cutera permite tratarea sigura si eficienta a pacientilor cu ten deshis sau închis la culoare sau bronzati. Spre deosebire de alte sisteme, CoolGlide poate trata la fel de usor si eficient atât parul fin de pe buza superioara a femeilor, cât si parul mai aspru de pe spatele barbatilor. Piesa de mâna cu racire integrata asigura confortul pacientilor si minimalizeaza reactiile adverse frecvent observate în cazul utilizarii altor sisteme laser mai vechi: arsura. Nu trebuie confundata tehnologia laser cu lumina intens pulsata (IPL) frecvent întâlnita. Diferentele de tehnologie se remarca si în numarul de sedinte si eficienta dupa fiecare tratament. Încercati si va veti convinge dupa o sedinta chiar.

Photo courtesy of Samuel Lederman, MD

Tratamente

Vizualizare tarife