Contact: 0749-093-222
office@dermaceutica.ro

Dermatologie estetica

Home - Ce tratam? - Dermatologie estetica

Peelingul chimic

Peelingul chimic este o metoda de tratament care consta in aplicarea pe piele a unuia sau mai multor agenti chimici, care produc o distrugere controlata a pielii, determinand exfolierea urmata de un proces de regenerare cutanata, avand ca rezultat un aspect al pielii imbunatatit, intinerit, putand ameliora anumite defecte ale acesteia. Este o procedura cosmetica, minim invaziva, sigura si eficace si bine tolerata de pacienti.

Procesul chimic vizeaza afectarea cutanata de profunzime variabila, prin alterarea straturilor epidermului si ale dermului superior. Reepitelizarea se produce in urma migrarii keratinocitelor de la nivelul anexelor cutanate.

Obiectivul principal al procedurii este de ameliorare estetica, nu curativ medical.

Procedura este indicata in fotoimbatranire cutanata, riduri fine, modificari hiperpigmentare (melasma, pigmentari post inflamatorii, lentigine), cicatrici minore post acneice, acnee retentionara si inflamatorie.

De ce este indicat peelingul?

Contraindicatii absolute:

Peelingul chimic va fi evitat imediat dupa proceduri cosmetice sau estetice. Nu se va aplica mai devreme de 1-2 saptamani dupa injectarea toxinei botulinice si a fillerelor cutanate, 8 saptamani dupa tratamente laser, 1 saptamana inainte si dupa epilare prin electroliza si 3 saptamani dupa epilarea cu ceara.

Etapele procedurii:

Peelingul comporta cele mai reduse riscuri, iar daca apar, sunt de natura pigmentara, de regula, eritem, prurit, cresterea sensibilitatii pielii, dermita alergica de contact, dermita iritativa de contact, chiste de milium, eruptii acneiforme, infectii bacteriene, herpes, candidoza.

Tratamente

Vizualizare tarife