Contact: 0749-093-222
office@dermaceutica.ro

Dermatologie medicala

Home - Ce tratam? - Dermatologie medicala

Tratament alopecie

Parul reprezinta o anexa importanta a invelisului cutanat.

Parul creste 1-1.5 cm/luna. Creste mai repede la femei si la tineri si, de asemenea, viteza de crestere este mai mare in anotimpurile calduroase. Dupa aspect distingem par normal, uscat, gras.

In afara modificarilor de culoare, luciu, densitate (300-400 fire/cm² in pielea paroasa a capului), care intervin pe parcursul vietii in cadrul procesului fiziologic de imbatranire, trebuie spus ca parul nu este intotdeauna sanatos. Aspectul lui poate fi revelator nu numai pentru boli dermatologice, ci si pentru boli endocrine, metabolice ale organelor interne, etc.

Alopecia este o afectiune cutanata caracterizata prin absenta firelor de par, fie numai la nivelul pielii capului, fie pe intreaga suprafata cutanata.

Se cunosc mai multe tipuri de alopecii:

Diagnosticul se pune pe baza examenului clinic care evidentiaza tipul si gradul alopeciei. Bolnavul trebuie sa inteleaga ca strategia terapeutica este de durata, rezultatele depind de inceperea cat mai rapida a tratamentului. De asemenea, nu trebuie neglijata igiena parului, folosind produsele recomandate de catre medicul dumneavostra dermatolog.

Prezentare

Vizualizare tarife