Ridurile sunt consecinta fireasca a procesului de imbatranire, mostenirea genetica avand un rol important, dar nu definitoriu! Pe masura ce inaintam in varsta, celulele se divid mai lent si dermul se subtiaza. Elastina si colagenul care sustin straturile superficiale devin mai slabe, nu se mai regenereaza correct, si pot cauza aparitia ridurilor de suprafata. Secretia glandelor sebacee scade de asemenea cu varsta si contribuie de asemenea la instalarea ridurilor.

Dermatologia estetica vine in ajutorul tau pentru atenuarea ridurilor. Abordarea personalizata in cadrul clinicii Dermaceutica permite rezultate naturale.

Tendinta actuala este de a evita un aspect “blocat”, imobil al fetei, de aceea tehnicile de ultima ora implementate de noi permit atat imbunatatirea aspectului pielii, cat si remodelarea conturului fetei.

Tratamentul ales depinde de aspectul ridurilor:

Ridurile dinamice( sau de expresie) - sunt datorate contractiilor musculare implicate in mimica faciala. Acestea sunt ridurile glabelare( intre sprancene, de “ incruntare”), ridurile fruntii( de “mirare”), perioculare la coltul extern al ochiului (ridurile denumite “laba gastii”);
Ridurile statice nu apar datorita miscarilor musculare;(pot fi primare, sau secundare = riduri dinamice foarte vechi);
Ridurile si liniile gravitationale – sunt santuri mai profunde ca rezultat al pierderii volumului facial si al efectului gravitatiei.

Un exemplu: santurile nazolabiale. Cu trecerea timpului, se pierde tesutul adipos de la nivelul fetei, prima data la nivelul obrajilor. Aceasta pierdere de volum accentuata de gravitatie duce la aparitia faldurilor si ridurilor.

 

Atenuarea ridurilor este realizata in cadrul clinicii DERMACEUTICA prin proceduri estetice nechirurgicale:

Neuromodulator (botox)
Acid hialuronic (simplu sau cross linkat)
IPL
Microdermabraziune
Laser CO2 fracționat
Biorevitalizare prin tehnica “skin needling” (Dermapen 3)
Terapia cu fire resorbabile (lifting nechirurgical PDO)
Terapii regenerative (terapia PRP – cu plasma bogata in trombocite)