Dr. Monica Darmanescu

Dr. Monica Darmanescu este  medic in cadrul Sectiei de Dermatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central Bucuresti, fiind implicata zilnic in managementul pacientilor adulti cu afectiuni dermatologice, atat medicale cat si chirurgicale. Dr. Monica Darmanescu prezinta un interes deosebit in managementul cancerului de piele. In acest sens e de remarcat preocuparea constanta inca din timpul pregatirii in specialitate in vederea dobandirii abordarilor de ultima generatie la nivel international in domeniul dermatooncologiei (atat diagnosticare cat si tratament chirurgical - medicul dermatolog cu competente in dermatochirurgie fiind in masura de a stabili un diagnostic corect si o conduita terapeutica adecvata inclusiv chirurgicala).

Este de remarcat participarea la numeroase cursuri de pregatire in acest domeniu si un stagiu de instruire oferit de Deutschen Gesellschaft fur Dermatochirurgie (DDGC) in 2011 in cadrul Clinicii de Dermatologie si Dermatooncologie - Klinikum Darmstadt din Germania – “academic teaching hospital” pentru Universitatile Frankfurt/Main si Heidelberg-Mannheim, care au constituit sustinerea motivatiei de a implementa mai departe cunostintele dobandite.

Dr. Monica Darmanescu s-a aplecat cu interes si asupra dermatologiei pediatrice. Experienta acumulata ca medic dermatolog in Ambulatoriul Integrat de Specialitate al Clinicii din cadrul Institutului de Ocrotire al Mamei si al Copilului (IOMC) “Alfred Rusescu”, cu implicarea in proiecte de cercetare in domeniul dermatitei atopice si al tratamentului hemangioamelor infantile, si colaborarea cu medici pediatri renumiti din cadrul clinicii, au condus la un nivel de expertiza apreciat in domeniul dermatologiei pediatrice.

Implicarea in grupul de lucru al managementului hemangioamelor infantile hemangio.ro, cat si in Reteaua Romana de Mastocitoza, alaturi de colegi renumiti din medicina romaneasca, reprezinta motivatia sustinerii unui act medical de calitate pentru pacienti.

Dermatita atopica, anomaliile vasculare, anomaliile de dezvoltare (asa zisele “semne din nastere”) ale pielii reprezinta afectiuni pentru care Dr. Monica Darmanescu prezinta un interes deosebit in cadrul dermatologiei pediatrice, colaborand cu alti colegi in specialitati complementare cum ar fi chirurgia plastica pediatrica, alergologie, nutritie, hematologie, etc.

Dr. Ana Maria Ludu

 

 

Dr. Ana Maria Ludu este medic specialist dermato-venerolog, specializată în tratarea bolilor și afecțiunilor pielii precum eczeme, acnee, psoriazis, precum și în intervențiile estetice, cum ar fi îndepărtarea negilor sau a verucilor. Implicată cu pasiune în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pielii, părului și unghiilor, Dr. Ana Maria Ludu oferă o abordare personalizată pentru fiecare pacient. Cunoscută pentru profesionalismul și atenția la detalii, Dr. Ana Maria Ludu este apreciată de pacienți pentru empatia și răbdarea cu care îi ascultă și pentru modul concret în care explică opțiunile de tratament.

Membru al Societății Române de Dermatologie și al Societății Europene de Dermatologie, Dr. Ana Maria Ludu este în permanență la curent cu cele mai noi descoperiri în domeniu. A participat la numeroase programe și cursuri de pregătire, inclusiv la Congresul Național de Dermatologie desfășurat recent la Brașov. De asemenea, participă regulat la congrese și simpozioane naționale și internaționale pentru a-și actualiza cunoștințele și a fi la curent cu cele mai noi tehnici și metode de tratament.

Se remarcă atât prin activitatea desfășurată în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase "Dr. Victor Babeș", cât și ca Medic Rezident Dermato–Oncologie în cadrul Spitalului "Ambroise Paré", Paris, Franța. Ca medic rezident a participat la activități privind metode de diagnostic și de evaluare a pacientului, precum și metode terapeutice medicamentoase și chirurgicale pentru pacientul dermatologic.

Medic dedicat și profesionist, Dr. Ana Maria Ludu își tratează pacienții cu respect și atenție, oferindu-le cele mai bune opțiuni de tratament pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească starea de sănătate a pielii.

Monica Darmanescu

Medic primar dermatolog

Ana Maria Ludu

Medic specialist dermatolog

Cristina Nedea

Asistenta medicala si Front Desk

De ce noi?

Echipa noastra e implicata cu pasiune in preventia, diagnosticarea si tratamentul bolilor dermatologice atat ale adultilor cat si ale copiilor. Preocuparea continua pentru a oferi abordari si tratamente de ultima generatie pacientilor nostri se reflecta in participarea activa constanta la conferintele si intalnirile expertilor de specialitate de referinta atat nationale cat si internationale.

Oferim pacientilor Dermaceutica o expertiza de specialitate atat in cadrul dermatologiei clinice (adulti si copii), cat si dermatologiei procedurale (dermatologie chirurgicala oncologica si estetica, chirurgie si tratamente laser) si dermatologiei estetice. Preocuparea constanta pentru calitatea actului medical personalizat oferit pacientilor reprezinta viziunea echipei Dermaceutica. Consideram ca informarea pacientilor in scopul prevenirii unor afectiuni dermatologice sau a intelegerii acestora, reprezinta o etapa importanta a actului medical la care se angajeaza medicul dermatolog.

In acest sens, credem ca informatiile dedicate pacientilor reprezinta o implicare necesara a medicului in vederea intelegerii si a compliantei acestora la solutiile terapeutice abordate.

 

image-divider