“Ingrijirea adecvata din timp a pielii tale e o investitie pe termen lung in aspectul ei de mai tarziu.” - Monica Darmanescu

O ingrijire adecvata zilnica a pielii tale ii asigura un aspect si o textura placute, imbunatatindu-i zi dupa zi elasticitatea, neregularitatile de pigmentare, liniile fine si ridurile.

Astfel, avem la indemana in rutina zilnica atat “cosmetice”, cat si “cosmeceutice”.

“Cosmeticele” reprezinta produsele care se pot aplica la nivelul corpului uman in scopul curatarii, infrumusetarii, promovarii aspectului estetic atractiv, sau care pot schimba aspectul. In principiu acestea nu contin ingrediente care modifica structura sau functia tegumentului. Daca ai nevoie de un tratament antirid, cum ar fi cresterea sintezei colagenului la nivelul dermului, cosmeticele traditionale nu ofera acest beneficiu.

“Cosmeceuticele” (cuvantul reprezentand o fuziune intre termenii “cosmetic” si “farmaceutic”) sau “cosmeticele functionale” — sunt produse care contin ingrediente biologic active care pot influenta de exemplu metabolismul colagenului.

Adesea in timpul consultatiilor de dermatoestetica suntem intrebati “Ce produse sunt cele mai bune pentru ridurile care au inceput sa apara ?”, sau “Care e cea mai buna strategie de preventie a imbatranirii pielii?” Uneori intrebarile sunt mai tintite: “Crema mea de zi care are SPF 15 ofera suficienta protectie antirid?”

Multi pacienti adesea prezinta si alte probleme ale pielii, eruptii acneiforme, rozacee, piele hipersensibila, si suntem intrebati cum pot integra un tratament antirid eficient pe langa tratamentul afectiunii de baza fara a o agrava.