Mezoterapia este o metoda de tratament ce consta in injectarea in mezoderm, de catre medicul dermatolog-estetician, a unor substante minerale, aminoacizi, acid hialuronic si vitamine.

Mezoterapia faciala estompeaza ridurilor fine, hidrateaza tenul si ii reda tonusul, stimuland, in acelasi timp, microcirculatia si productia de elastina si colagen, efectul final fiind rejuvenarea si biorevitalizarea tenului. Este recomandata, de asemenea, in tratamentul pielii uscate, deshidratate, mature, cearcanelor, porilor mariti, fotoimbatranirii cutanate.

Mezoterapia impotriva caderii parului actioneaza, in urma injectarii substantei la nivelul scalpului, prin vasodilatatie, la nivelul foliculilor pilosi care hranesc firul de par, astfel stimulandu-se cresterea acestuia.

Mezoterapia impotriva celulitei este recomandata pentru reducerea aspectului pielii, in zonele cu tesut adipos in exces (aspect de coaja de portocala, celulita de pe fese, coapse, abdomen).

Fiind o procedura non-invaziva, poate fi administrata tuturor persoanelor, exceptie facand femeile insarcinate sau care alapteaza, persoanelor cu boli de coagulare sau alergice la vreuna dintre componentele substantei.

O sedinta de mezoterapie dureaza aproximativ 30 minute. Medicul estetician evalueaza zonele, le dezinfecteaza, in cantitati mici, substanta. Procedura este resimtita de catre pacient ca fine intepaturi, nefiind necesara anestezie locala. La pacientii foarte sensibili, se poate folosi, totusi, anestezia.

Zona injectata poate fi usor dureroasa si inrosita 2-3 zile postinjectare, se poate invineti dar nu va impiedica activitatile obisnuite ale zilei. Este recomandat sa evitati temperaturile extreme si masajul zonei.

Tratamentul presupune efectuarea unui numar de 5 sedinte, la interval de doua saptamani iar rezultatele sunt vizibile rapid.