Indepartarea ridurilor - Tratament cu toxina botulinica (Botox)

Ridurile sunt pliuri ale pielii care se formeaza in urma contractiei musculare repetate. Sunt 2 tipuri de riduri: statice (se formeaza in urma pierderii elasticitatii si tonusului pielii) si dinamice, ridurile de expresie ( „ laba gastei ”, glabelare).

Nimic nu poate opri trecerea timpului, fie ca ne place sau nu, cu totii imbatranim si acest lucru se vede pe fetele noastre. Medicii dermatologi ne ofera un tratament pentru recapatarea aspectului natural al pielii si pentru indepartarea ridurilor: injectarea toxinei botulinice (Botox).

Tratamentul cu toxina botulinica (Botox), reprezinta o metoda sigura si eficienta impotriva ridurilor faciale. Este indicat pentru ameliorarea temporara a aspectului: ridurilor verticale dintre sprancene (riduri glabelare), observate in momentul incruntarii; ridurilor comisurii palpebrale laterale (riduri de tip „ laba gastei ”), observate cand se zambeste larg.

Vistabel actioneaza asupra acestora, relaxand muschii ce determina aparitia ridurilor. Procedura consta in injectarea intramuscular a toxinei botulinice, cu un ac foarte fin, pentru a bloca hiperactivitatea musculara si dureaza aproximativ 30 minute. Medicul dumneavoastra va va cere sa schitati anumite expresii faciale pentru a vedea cum lucreaza muschii dumneavoastra apoi va injecta produsul in muschiul corespunzator. In cazul in care apar efecte secundare, acestea sunt temporare ( durere localizata, inflamatie, parestezie, hipoestezie, sensibilitate, umflaturi/edem, eritem, infectie localizata, hemoragie si/sau echimoze asociate cu injectarea.

Vistabel este contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate cunoscuta la toxina botulinica de tip A, in prezenta miasteniei gravis, a sindromului Eaton Lambert, femeilor insarcinate sau care alapteaza, in prezenta vreunei infectii la nivelul locurilor de injectare propuse.

Dupa 5-10 zile veti incepe sa vedeti efectul. Efectul de netezire al tratamentului dureaza pana la 4 luni, deci repetarea procedurii va fi necesara pentru mentinerea efectului.