Dermaceutica
Str. Av. Teodor Iliescu 76
Ne puteti suna la
0749093222
Trimiteti un mesaj
office@dermaceutica.ro
Programari 15.00 - 20.00
Luni-Vineri

TrichoTest™

Alopecia este o afecțiune a pielii caracterizată prin absența părului, fie numai pe scalp, fie pe întreaga suprafață a pielii. Cauzele sale pot varia, putând fi genetice, hormonale sau medicamentoase. Nu de puține ori alopecia apare pe fond de stres, sau din cauza unor boli autoimune. Se cunosc mai multe tipuri de alopecii: alopecii congenitale sau castigate, alopecii cicatriciale sau necicatriciale, alopecia areata, alopoecia androgenetica. Aceasta din urmă este și cea mai frecventă, o boală ereditară produsă de hormonii androgeni pe fondul unei predispoziții genetice, întâlnită frecvent la bărbat, fiind excepțională la femei, unde este deseori asociată cu acneea endocrina, dermatita seboreica, tulburari de ciclu, obezitate și hirsutism.

Nu există un tratament universal pentru alopecie. Sunt însă disponibile multe tratamente diferite care pot ajuta la refacerea densitatii părului și la prevenirea căderii ulterioare, opțiunile de tratament care pot fi încercate stabilindu-se în funcție de tipul alopeciei și cauzele sale.

TrichoTest™ este prima soluție personalizată pentru analiza în detaliu a tipului de alopecie. Cu ajutorul TrichoTest™, plecând de la factorii genetici și analizând detalii caracteristice fiecărui caz, putem oferi o imagine completă a situației clinice, împreună cu recomandări precise de tratament. Analizând atât factorii genetici, cât și alte caracteristici relevante obținute prin intermediul anamnezei, se poate obține o înțelegere completă a factorilor care stau la baza dezvoltării căderii părului.

TrichoTest™ este un test genetic bazat pe tehnologia de ultimă generație micro array ADN ce analizează 13 gene și 48 de variații genetice legate de alopecie. Este prima soluție personalizată pentru analiza în detaliu a tipului de alopecie, ce oferă, prin intermediul unui algoritm patentat, posibilitatea alegerii unei soluții de tratament din cadrul a 175 de milioane de alternative terapeutice.

Ce analizează TrichoTest™

 • Metabolismul prostaglandinelor
 • Inflamaţia
 • Efectul androgen
 • Vasodilatația și circulația sângelui
 • Sinteza colagenului
 • Metabolismul vitaminelor și mineralelor
 • Metabolismul factorului de creștere asemănător insulinei

Analiza TrichoTest™

 1. Este necesară prezentarea la medic pentru recoltare
 2. Colectarea mostrei ADN
 3. Inregistrarea datelor și întocmirea anamnezei pacientului
 4. Așteptarea rezultatelor, timp de 2-4 săptămâni
 5. Stabilirea tratamentului personalizat

TrichoTest™ este indicat pentru:

 • Toți cei care doresc să înțeleagă modul în care factorii genetici afectează tratamentul alopeciei.
 • Pacienții cu istoric familial de cădere a părului.
 • Bărbați și femei care au încercat diferite tratamente, fără a avea însă succes.

Beneficii

În primul rând, tratamentul personalizat, adaptat de medic. Acesta are cunoștințe profunde despre modul în care alopecia afectează persoane cu caracteristici genetice diferite și va stabili un tratament optimizat, sigur și eficient.

În al doilea rând, raportul cuprinzător despre factorii genetici și rolul pe care aceștia îl au în apariția alopeciei.

În al treilea rând, testul este unic pe viață - nu va fi nevoie de alte teste, rezultatele fiind aceleași pe tot parcursul vieții.