Dermaceutica
Str. Av. Teodor Iliescu 76
Ne puteti suna la
0749093222
Trimiteti un mesaj
office@dermaceutica.ro
Programari 15.00 - 20.00
Luni-Vineri

Totul despre Onicomicoza

Infectia micotica este o afectiune frecventa la persoanele adulte si la varstnici (intre 40 si 60 de ani). Unghiile picioarelor sunt afectate cel mai frecvent in cazul barbatilor, iar in cazul femeilor se observa o frecventa in cazul unghiilor de la maini. Omnicomicoza este o afectiune ce nu se vindeca de la sine, si necesita un diagnostic corect si un tratament personalizat. In cazul in care nu este tratata la timp, onicomicoza se poate extinde la celelalte unghii si poate deveni contagioasa.

Semne de onicomicoza

Schimbarea aspectului unghiei este primul semn care arata o problema. Aceasta isi schimba culoarea in galbui, isi pierde luciul si devine opaca. Afectiunea se extinde si poate afecta intreaga unghie, de la marginea libera pana la baza unghiei.

Factori de risc pentru a face onicomicoza

Persoanele cu probleme de circulatie periferica, diabetici, si persoanele care lucreaza in medii cu umezeala si intra in contact cu apa sunt mai expuse in a dezvolta afectiunea onicomicoza.
Igiena necorespunzatoare, folosirea incaltamintei necorespunzator.

Diagnostic si tratament

Medicul dermatolog poate stabili cu exactitate diagnosticul si tratamentul. Recomandarile si tratamentul trebuie respectate pe toata perioada indicata pentru a vindeca infectia aparuta. Tratamentul se opreste doar la indicatia medicului dermatolog, in urma consultatiilor recomandate.

In functie de stadiul infectiei se recomanda tratament local sau tratament oral cu comprimate.

Tratamentul are rezultate foarte bune si vindecarea este completa. In putine cazuri onicomicoza poate reaparea, in special in cazurile in care tratamentul nu a fost respectat conform indicatiilor medicului dermatolog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.