Dermaceutica
Str. Av. Teodor Iliescu 76
Ne puteti suna la
0749093222
Trimiteti un mesaj
office@dermaceutica.ro
Programari 15.00 - 20.00
Luni-Vineri

Laserul SmartXide Punto și beneficiile Cool Peel – o revoluție în îngrijirea pielii

Cool Peel

Cool Peel este o caracteristică distinctă a laserelor DEKA –  lider în domeniul medicinii estetice și chirurgicale și a tehnologiei laser -, oferind un tratament fracțional cu CO2 care echilibrează eficacitatea cu confortul pacientului. Reprezintă o adevărată inovație în domeniul tratamentelor cu laser, oferind o soluție minim invazivă pentru cei care își doresc o piele rejuvenată, fără a se supune disconfortului și perioadelor lungi de recuperare asociate cu procedurile tradiționale. Disponibil la Dermaceutica, Laserul SmartXide Punto folosește tehnologia laser CO2 fracțională, iar Cool Peel este funcția oferită de acest dispozitiv prin intermediul căreia putem efectua tratamente laser eficiente, cu disconfort și timp de recuperare minim.

Puncte cheie despre Cool Peel

 1. Tehnologie Specifică: Cool Peel este o tehnică de tratament laser dezvoltată și optimizată de DEKA pentru laserele lor fracționale cu CO2.
 2. Controlul Precis al Energiei: Laserele DEKA permit controlul precis al energiei laser, ceea ce este crucial pentru efectuarea tratamentului Cool Peel. Acest control asigură că nivelul de energie este suficient pentru a obține rezultatele dorite, dar suficient de scăzut pentru a minimiza căldura și daunele aduse pielii.
 3. Avantajele Cool Peel cu Lasere DEKA:
  • Reducerea ridurilor fine și a texturii neregulate a pielii.
  • Tratament eficient pentru cicatricile de acnee și petele solare.
  • Timp scurt de recuperare comparativ cu tratamentele laser CO2 tradiționale.
  • Potrivit pentru o varietate de tipuri de piele și condiții.

 

Ce este Cool Peel?

Cool Peel este o tehnică avansată de peeling cu laser, care utilizează tehnologia CO2 fracțională pentru a îndepărta straturile superficiale ale pielii, stimulând regenerarea și producția de colagen. Spre deosebire de peelingurile tradiționale cu laser CO2, Cool Peel oferă o abordare “răcoroasă”, reducând semnificativ căldura și disconfortul transmise pielii.

Tratamentul laser Cool Peel prezintă anumite indicații, adică situații sau condiții ale pielii pentru care este recomandat. Acestea includ:

 • Îmbătrânirea Pielii: Cool Peel este eficient în tratarea semnelor vizibile ale îmbătrânirii, cum ar fi ridurile fine și liniile de expresie, prin stimularea producției de colagen și regenerarea pielii.
 • Textura Neregulată a Pielii: Tratamentul poate îmbunătăți textura generală a pielii, lăsând-o mai netedă și mai uniformă.
 • Pete de Soare și Hiperpigmentare: Cool Peel poate fi folosit pentru a atenua petele de soare și alte forme de hiperpigmentare, uniformizând tonul pielii.
 • Cicatrici Post-Acnee: Laserul Cool Peel poate reduce aspectul cicatricilor lăsate de acnee, prin îndepărtarea stratului superior deteriorat al pielii și promovarea formării unui nou strat sănătos.
 • Porii Dilatați: Tratamentul poate ajuta la minimizarea aspectului porilor dilatați, oferind un aspect mai fin și mai curat al pielii.
 • Daune Cauzate de Soare: Cool Peel este eficient în tratamentul daunelor provocate de expunerea prelungită la soare, cum ar fi asprimea și textura de piele degradată.
 • Seboree și Luciu Excesiv al Pielii: Prin ajustarea fină a parametrilor tratamentului, Cool Peel poate contribui și la echilibrarea producției de sebum, reducând aspectul lucios al pielii.

 

 

Principiul de Funcționare

Procedura Cool Peel utilizează tehnologia laserului CO2 fracțional pentru a îmbunătăți aspectul pielii, minimizând în același timp disconfortul și timpul de recuperare asociat cu procedurile laser tradiționale. Iată cum funcționează:

 1. Energie Laser Focalizată: Laserul CO2 fracțional emite o serie de raze laser extrem de fine care pătrund în piele într-un mod controlat și precis. Aceste raze creează micro-leziuni sau zone de tratament în țesutul pielii, lăsând zonele înconjurătoare intacte.
 2. Regenerarea Țesutului: Procesul declanșează răspunsul natural de vindecare al organismului, stimulând producția de colagen nou și regenerarea celulelor pielii. Acest lucru ajută la înlocuirea țesuturilor pielii deteriorate sau îmbătrânite cu celule noi, mai sănătoase.

Tratamentul CoolPeel™ se realizează prin utilizarea de impulsuri laser super-scurte, care au capacitatea de a crea o leziune controlată în piele, fără a acumula o cantitate semnificativă de căldură în țesuturile înconjurătoare. Acest aspect al tratamentului este crucial pentru mecanismul său de acțiune și beneficiile pe care le oferă. Iată ce înseamnă acest lucru:

 • Impulsurile super-scurte permit o aplicare extrem de precisă a energiei laser. Aceasta înseamnă că laserul poate ținti și trata straturile specifice ale pielii fără a deteriora țesuturile înconjurătoare.
 • Leziune controlată – aspect ce se referă la efectul intenționat al laserului asupra pielii, care inițiază procesul natural de vindecare al corpului. Aceasta implică îndepărtarea stratului superficial deteriorat al pielii și stimularea formării de colagen nou, ceea ce duce la regenerarea pielii.
 • Prin minimizarea acumulării de căldură, riscul de efecte secundare, cum ar fi arsurile sau hiperpigmentarea, este semnificativ redus.
 • Reducerea căldurii înseamnă, de asemenea, un nivel mai scăzut de disconfort pentru pacient în timpul procedurii, făcând din CoolPeel™ o opțiune de tratament mai confortabilă.
 • Recuperare Rapidă: Deoarece țesuturile înconjurătoare nu sunt supuse unui stres termic excesiv, pielea se vindecă mai repede, permițând pacienților să se întoarcă la activitățile lor normale într-un timp scurt.

Beneficiile Cool Peel

Rejuvenare cu “Downtime” Minim

Unul dintre cele mai mari avantaje ale Cool Peel este recuperarea rapidă. Pacienții pot experimenta ușoară roșeață sau descuamare, dar aceste simptome ușoare sunt de scurtă durată, permițând o revenire aproape imediată la activitățile cotidiene.

 Tratament Confortabil

Procedura este mult mai confortabilă comparativ cu peelingurile laser tradiționale. Mulți pacienți raportează doar o ușoară senzație de căldură sau furnicătură, ceea ce face din Cool Peel o opțiune atrăgătoare pentru cei sensibili la durere.

Eficient pentru o Gamă Largă de Probleme ale Pielii

De la riduri fine și pete de soare până la textură neregulată și pori dilatați, Cool Peel abordează eficient diverse probleme ale pielii, oferind o îmbunătățire vizibilă a calității și aspectului acesteia.

Stimulare Intensă a Colagenului

Prin îndepărtarea controlată a straturilor exterioare ale pielii, Cool Peel stimulează producția naturală de colagen, esențială pentru o piele fermă și elastică.

Siguranță și Precizie Înalte

Cu laserul SmartXide Punto, specialiștii pot ajusta cu precizie parametrii tratamentului, asigurând o procedură sigură și personalizată, adaptată nevoilor specifice ale fiecărui pacient.

Prin combinarea precisă a impulsurilor super-scurte cu acumularea redusă de căldură, CoolPeel™ oferă o metodă eficientă de a îmbunătăți aspectul pielii, făcând-o ideală pentru tratarea unei varietăți de condiții cutanate, de la riduri fine la textură neregulată a pielii și cicatrici post-acneice. Această tehnologie avansată permite obținerea unor rezultate semnificative în îngrijirea pielii, cu un minim de disconfort și timp de recuperare, marcând o evoluție importantă în tratamentele estetice cu laser.

De ce să alegi Cool Peel?

Cool Peel reprezintă soluția ideală pentru cei care doresc beneficiile unui tratament laser, dar fără inconvenientele asociate. Fie că îți dorești să atenuezi semnele îmbătrânirii, să îmbunătățești textura pielii sau pur și simplu să îți reînnoiești strălucirea tenului, Cool Peel oferă o abordare eficientă și blândă.

 

Cui se adresează tratamentul?

Cool Peel este potrivit pentru un spectru larg de pacienți, dar mai ales pentru cei care doresc să îmbunătățească aspectul facial și să obțină un aspect mai tânăr. Este util pentru:

 • reducerea liniilor fine și îmbunătățirea aspectul ridurilor.
 • corectarea daunele provocate de soare
 • redarea strălucirii naturală a pielii
 • reducerea porilor dilatați, asigură obținerea unei texturi fine a pielii
 • este ideal pentru echilibrarea producției de sebum și suport în tratamentul acneei

De acest tratament se pot bucura pacienții cu diverse tipuri de piele sau vârste.

Siguranța tratamentului

Cool Peel, în contextul tratamentelor cu laser CO2 fracțional, este considerat un tratament mai puțin ablativ comparativ cu procedurile tradiționale de resurfacing cu laser CO2. În timp ce laserele CO2 tradiționale sunt cunoscute pentru natura lor profund ablativă, îndepărtând straturi semnificative ale epidermei și provocând un timp de recuperare mai lung, Cool Peel este proiectat să ofere beneficiile resurfacing-ului cu laser într-o manieră mai blândă.

Cool Peel se concentrează pe îndepărtarea controlată și precisă a straturilor superficiale ale pielii, minimizând daunele termice adiacente țesuturilor și reducând timpul de recuperare. Datorită acestei abordări mai delicate, Cool Peel poate fi descris ca un tratament fracțional non-ablativ până la ușor ablativ, în funcție de setările specifice ale dispozitivului și de profunzimea tratamentului.

Prin limitarea căldurii și a impactului asupra țesutului, Cool Peel reușește să stimuleze regenerarea și producția de colagen fără disconfortul semnificativ și perioada lungă de recuperare asociată cu procedurile ablativive mai intense. Astfel, este o opțiune excelentă pentru pacienții care caută îmbunătățirea aspectului pielii cu perturbare minimă a vieții lor de zi cu zi.

Contraindicații

Tratamentul Cool Peel, la fel ca multe alte proceduri laser, are anumite contraindicații. Acestea sunt evaluate înainte de a începe tratamentul, pentru a asigura siguranța și eficacitatea procedurii. Iată câteva contraindicații comune pentru tratamentul Cool Peel:

Piele bronzată sau expusă recent la soare: expunerea recentă la soare sau pielea bronzată poate crește riscul de hiperpigmentare post-tratament.

Infecții active ale pielii: prezența infecțiilor virale, bacteriene sau fungice la nivelul pielii tratate poate agrava infecția și afecta vindecarea.

Afecțiuni cutanate sensibile la lumină: persoanele cu afecțiuni cutanate care sunt sensibile la lumină, cum ar fi lupusul sau porfiria, pot avea reacții adverse la tratamentul laser.

Istoric de cicatrizare patologică: pacienții cu un istoric de cicatrizare hipertrfică sau cheloide pot avea un risc crescut de formare a cicatricilor după tratament.

Utilizarea recentă a anumitor medicamente: medicamentele fotosensibilizante sau tratamentele recente cu isotretinoină orală (Accutane) pot crește riscul de efecte adverse.

Sarcina și alăptarea: deși nu există dovezi directe că tratamentul Cool Peel ar fi dăunător în timpul sarcinii sau alăptării, multe clinici preferă să evite tratamentele laser în aceste perioade ca măsură de precauție.

Condiții medicale grave: afecțiuni precum diabetul necontrolat, boli ale sistemului imunitar sau tulburări de coagulare a sângelui pot afecta procesul de vindecare.

Tatuaje în zona de tratament: laserul poate afecta pigmentul tatuajelor, modificându-le culoarea sau aspectul.

Durata procedurii

Durata procedurii Cool Peel variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv zona tratată, condițiile specifice ale pielii și intensitatea tratamentului dorit. În general, o sesiune tipică de Cool Peel poate dura între 15 și 30 de minute.

Pentru tratamentele faciale complete, sesiunea poate dura aproape 30 de minute, în timp ce zone mai mici, cum ar fi tratamentul cicatricilor localizate sau a petelor pigmentare, pot necesita mai puțin timp. Este important de menționat că această estimare include doar timpul efectiv al tratamentului cu laser; nu include pregătirea inițială a pielii sau perioada de răcorire și aplicarea produselor post-tratament.

Pacienții trebuie să țină cont și de faptul că, deși o singură sesiune de Cool Peel poate oferi rezultate vizibile, pentru obținerea unor rezultate optime pot fi necesare mai multe ședințe, stabilite la intervale recomandate de medic. Acesta vă va putea oferi o estimare mai precisă a duratei procedurii în funcție de obiectivele dvs. specifice de tratament și de planul de tratament personalizat.

De ce să ne alegi

Când vine vorba de sănătatea și frumusețea pielii dumneavoastră, alegerea specialistului potrivit face toată diferența. La Dermaceutica, ne dedicăm toate cunoștințele către a oferi pacienților noștri cele mai bune tratamente. Sub îndrumarea atentă a Dr. Monica Dărmănescu, ne dedicăm nu doar tratării simptomelor, ci identificării și abordării cauzelor profunde ale problemelor dermatologice, printr-o perspectivă holistică unică.

Ce ne diferențiază?

Îngrijire personalizată: înțelegem că fiecare pacient este unic, oferim planuri de tratament personalizate, adaptate nevoilor individuale ale pielii dumneavoastră, asigurându-se că primiți cea mai eficientă și delicată îngrijire.

Abordare holistică: sănătatea pielii este strâns legată de starea generală de bine. De aceea, Dr. Monica Dărmănescu integrează în practica sa principiul holistic, examinând factori precum alimentația, stilul de viață și stresul, pentru a vă oferi soluții de îngrijire a pielii care reflectă un echilibru sănătos între minte, corp și spirit.

Expertiză avansată: cu o vastă experiență în dermatologie și estetică, Dr. Monica Dărmănescu utilizează cele mai recente tehnologii și tratamente inovatoare, inclusiv funcționalitatea avansată a Cool Peel, pentru a obține rezultate remarcabile, menținând în același timp integritatea și sănătatea pielii.

Educație și încredere: credem în puterea cunoașterii. Dr. Monica Dărmănescu pune un accent deosebit pe educarea pacienților, oferindu-vă toate informațiile necesare pentru a înțelege opțiunile de tratament și pentru a lua decizii informate în ceea ce privește îngrijirea pielii.

Mediu relaxant: clinica noastră oferă un spațiu sigur și primitor, unde vă puteți simți confortabil să discutați deschis despre preocupările dvs. legate de piele, știind că sunteți în mâini grijulii și competente.

 

La Dermaceutica, sub îndrumarea Dr. Monica Dărmănescu, veți beneficia de o experiență de îngrijire a pielii care depășește tratamentele superficiale, abordând sănătatea pielii dumneavoastră într-un mod holistic și profund personalizat. La noi veți descoperiți calea sigură către o piele radiantă și sănătoasă, care reflectă echilibrul și bunăstarea generală. Pentru a face o programare ne puteți contacta la 0749-093-222.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.