De ce TeleDermatologie?

Intr-o varianta ideala toti pacientii ar trebui consultati de catre medic fata in fata, acest lucru nu este doar un cadru optim pentru diagnostic clinic si tratament, dar este totodata si un beneficiu pe care il aduce interactiunea umana, un element indispensabil in construirea unei relatii dintre medic si pacient. Totusi, din diferite motive geografice, economice, sociale a aparut nevoia de solutii alternative in multe zone din lume. Telemedicina este una dintre aceste alternative importante, care poate ajuta in a trece pesta bariera distantei dintre medic si pacient.

Telemedicina este un domeniu al medicinii care este in continua crestere. Este definita ca utilizarea de instrumente tehnologice de telecomunicatii pentru schimbul de informatii medicale la distanta in vederea unui management mai bun al pacientilor incluzand aici triajul, diagnosticarea, sugestii terapeutice si control.  Specialitatile medicale cu important rol vizual sunt cele mai potrivite telemedicinei: Dermatologia, Radiologia, Histopatologia.

Teledermatologia este o ramura a telemedicinei care a atras atentia inca de la inceput datorita rolului vizual implicat in aceasta patologie cat si importanta imagisticii digitale in cadrul acestei specialitati.

In teledermatologie se folosesc doua metode diferite de interactiune dintre medic si pacient. Prima metoda se refera la un consult efectuat cu ajutor unor poze si informatii medicale trimise de catre pacient medicului curant prin diferite metode electronice de transmitere a datelor precum e-mail, WhatsApp sau alte forme de mesagerie. In acest fel dupa completarea formularelor necesare inregistrarii, atasarea pozelor, completarea chestionarelor, pacientul trimite un e-mail medicului pe care acesta il va viziona si intr-un terment prestabilit (in cazul de fata de 24-48h) va raspunde cu un diagnostic si o schema de tratament.

A doua metoda se refera la o interactiune live, in direct, dintre medic si pacient, prin care informatiile care in mod normale s-ar fi transmis prin e-mail sunt preluate si stocate in mod live printr-o discutie cu pacientul prin intermediul unei aplicatii de teleconferinta precum Skype, Doxy.me, etc. In cadrul acestei metode se mai amelioreaza dezavantajul lipsei de interactiune dintre medic si pacient.

Teledermatologia poate avea si dezavantaje, unul dintre acestea este faptul ca diagnosticul se face prin intermediul unor imagini digitale preluate de catre pacient (poze/video) care pierd din claritatea, calitatea si beneficiile consultului clinic efectuat de catre un medic dermatolog fata in fata cu pacientul ceea ce poate duce la imposibilitatea diagnosticarii precise a unor afectiuni.

In urma unui consult efectuat prin metode digitale pe langa o schema de tratament sau chiar in locul unui tratament medicul poate recomanda, prezentarea la pentru efectuarea unor proceduri necesare afectiunii adresate in vederea diagnosticarii complete sau pentru completarea unui tratament care nu poate fi efectuat de catre pacient la domiciliu si aici mentionam: Biopsie incizionala in cadrul unei leziuni ce necesita un examen histopatologic sau excizie completa in vederea completarii tratamentului; Peeling Chimic, Laser, Electrocauterizar, Fototerapie, Crioterapie, Microdermabraziune si orice alta metoda de tratament recomandata de medic in schema terapeutica.

Ai nevoie de un doctor? Venim noi la tine. Online.

Dr. Monica Darmanescu si Dr. Serban Razvan

Dermaceutica Online. Cum functioneaza?

Consultatie Online

Costul unei consultatii online este 100 lei

Consultatia online, fara o discutie in direct cu medicul dumneavoastra, se bazeaza pe informatiile pe care ni le furnizati si pozele executate de dumneavoastra, iar pe baza acestor informatii vi se va oferi un diagnostic, de catre unul dintre medicii Clinicii Dermaceutica si un plan de tratament corespunzator.

1. Plata
Intri pe pagina de Consultatie Online unde poti face plata
2. Trimiti chestionatul
Completeaza formularul din pagina de Consultatie Online si ataseaza pozele
3. Primesti diagnostic
In 24/48 de ore primesti diagnostic si planul de tratament pe adresa de email

Consultatie Video Online

Costul unei consultatii video online este 150 lei

Consultatia video reprezinta o discutie online realizata prin intermediul unei platforme, un video-call, prin care discutati live cu medicul, insa trebuie avut in vedere faptul ca fotografiile sunt necesare si in acest tip de consult si este indicat a le prelua inainte de consultatia propriu-zisa si sa ni le puteti trimite cat mai rapid.

1. Plata
Intri pe pagina de Consultatie Video Online unde poti face plata
2. Te programezi
Alegi din calendar data disponibila pentru consultatie video online
3. Consultatia Video / 30 min
Vei avea acces pe o platforma securizata unde iti vom trimite invitatia si parola