Teledermatologia este o ramura a telemedicinei care este definita ca utilizarea de instrumente tehnologice de telecomunicatii pentru schimbul de informatii medicale la distanta in vederea oferirii posibilitatii unei consultatii online, video sau control.

Da, este o diferenta. In cadrul unei consultatii online nu pot fi observati toti parametri, toate caracteristicile,toate culorile, etc, la fel de in detaliu ca in cazul unei consultatii fata in fata si este posibil sa vi se comunice ca va fi nevoie de completarea unei consultatii online cu o consultatie la clinica.

 

In timpul unei consultatii online cu un medic, in cadrul Clinicii Dermaceutica, vi solicita in mare parte aceleasi informatii necesare pentru o vizita la cabinet. Veti fi intrebat despre starea dvs. actuala de sanatate (vi se vor cere inclusiv fotografii cu leziunea pe care trebuie sa le aveti pregatite anterior consultului), istoricul dumneavoastra medical, conditiile medicale actuale, medicamentele si alergiile la medicamente, istoricul familiei, precum si informatii despre ingrijorarea dvs. (descriere scurta, durata sau orice alte detalii relevante)

 

Dermaceutica respecta standardele nationale de securitate a informatiilor pentru pacienti, gasite atat in reglementarile GDPR, inclusiv partajarea informatiilor cu orice furnizori de asigurari acceptate. Fotografiile, informatiile personale si medicale, videochatul sau diagnosticul nu vor fi niciodata facute publice.  Siguranta informatiilor, atat a pozelor cat si a altor date oferite de dumneavoastra sunt direct influentate de dispozitivul electronic pe care il folositi pentru efectuarea fotografiilor, stocarea acestora si trimiterea ulterioara prin intermediul e-mailului sau alte platforme electronice.

 

In termen de aprox. 24 de ore veti primi un raspuns referitor solicitarii dumneavoastra cu exceptia cazului in care un anumit medic este in concediu sau nu poate oferi consultatii in perioada respectiva.

 

Un medic dermatolog, certificat de Colegiul medicilor din Romania (CMR), va consulta cazul dumnevoastra, va oferi un diagnostic si un plan de tratament detaliat si personalizat pe care il veti primi prin e-mail sau mesaj text. Planul dumneavoastra de diagnostic si tratament va fi disponibil pentru a putea fi tiparit, iar o copie va fi depozitata in siguranta in dosarul dumneavoastra online pentru accesari facile ulterioare.

 

Daca medicul dumneavoastra considera ca este nevoie va va solicita informatii sau fotografii noi.

 

In functie de caz, medicul dumneavoastra poate decide daca este necesara o procedura terapeutica de diagnosticare sau terapeutica pentru rezolvarea afectiunii dumneavoastra, asadar o vizita la cabinet ar fi in afara serviciului de Consultatie online oferit de Dermaceutica, iar plata pentru aceste servicii se va face separat.

 

Planul de tratament va fi amanuntit, detaliat si va va oferi toate informatiile necesare afectiunii adresate. In cazul in care mai aveti o intrebare suplimentara puteti trimite un mesaj pana la 30 de zile de la data consultului

 

Toate informatiile referitoare la modul de fotografiere al leziunilor sunt disponibile pe site, cat si in e-mail-ul pe care l-ati primit de la noi penru confirmarea programarii. Inainte de a efectua plata si respectiv finalizarea programarii va rugam sa cititi cu atentie indicatiile noastre pentru a oferi fotografii cat mai bune in vederea diagnosticarii corecte si precise. In cazul in care medicul dumneavoastra considera ca fotografiile pe care le-ati oferit sunt de o calitate slaba, neclare sau incorect efectuate vi se va trimite un e-mail prin care vi se oferi posibilitatea retrimiterii unui nou set de fotografii. Acest lucru poate fi facut o singura data in plus in cadrul costului unei singure consultatii.

 

Pentru efectuarea consultului aveti nevoie de Smartphone, Tableta sau Computer personal, iar in cazul uneu consultatii video trebuie sa va asigurati ca dispozitivul dumnevoastra are o conexiune de internet stabila cat si o camera web frontala cu o calitate decenta pentru efectuarea in parametri normali ai consultului.

 

Fiecare consultatie/vizita online acopera recomandarile detaliate de examinare, diagnostic si tratament aferente UNEI singure afectiuni.

 

In cazul in care doriti o consultatie online prin care ne trimiteti toate informatiile prin e-mail puteti faca acest lucru oricand. Programul de lucru al cabinetului este afisat pe site, iar consultatiile video se fac conform programului afisat pe pagina de consultatie video online, iar raspunsurile oferite aferente consultatiilor online vor fi oferite in termen de 2 zile lucratoare. In cazul in care apar modificari majore aferente programului veti fi informat prin e-mail in cazul in care ati finalizat deja toate formele pentru efectuarea unui consult online sau videoconsultatie cu reprogramare consultui dumneavoastra.

 

In cazul in care nu va puteti prezenta la videoconsultul online programat de catre dumneavoastra, se va face o reprogramare sau o anulare al acestei consultatii. Mentionam ca trebuie sa ne anuntati cu minim 24 de ore inainte de ora si ziua programarii in vederea reprogramarii sau anularii videoconsultatiei altfel nu vi se va mai putea restitui suma aferenta consultatiei sau reprogramarea acesteia.